|
کاشت ابرو؛ عوارض و هزینه آن
- کاشت ابرو؛ عوارض و هزینه آن
813940
19 مرداد 1398 - 13:5120200 بازدید
برترین ها: ابرو نقش مهمی را در زیبایی صورت و زیبا تر دیده شدن چشم ها بازی می کند و اگر فردی به دلیل حادثه یا بیماری و یا هر دلیل دیگری نتواند ابروی دلخواهش را داشته باشد، بخشی از اعتماد به نفسش را از دست خواهد داد و بدون شک افسوس زیادی خواهد خورد.اما نگران نباشید. اگر به هر دلیلی ابروی شما دیگر به پرپشتی گذشته نیست و یا از ابتدا ابروی چندان مطلوبی نداشتید، حالا در زمانی زندگی می کنید که راه حل های زیادی در دسترستان است. یکی از این راه حل ها کاشت ابروست.
در این مقاله قصد داریم مراحل کاشت ابرو، عوارض و هزینه کاشت ابرو را با هم مرور کنیم.
کاشت ابرو به چه کسانی توصیه می شود؟
پیش از هر چیز ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که کاشت ابرو در حقیقت راه حلی نهایی برای کسانیست که اصلا ابرو ندارند یا بخشی از ابروی آن ها بر اثر جراحت از بین رفته است. فراموش نکنید این روش هم دارای عوارضیست پس به دلیل هوسی گذرا یا میل به تنوع هر روزه سراغ کاشت ابرو نروید.
کاشت ابرو در این مواقع انجام شدنیست:
- تمام یا قسمتی از ابرو ریزش کرده و دست کم به مدت یک سال رویشی نداشته باشد( این شرایط ممکن است به علت بیماری پوستی یا خالکوبی رخ دهد).
- در سطح ابرو، خط شکستگی وجود داشته باشد.
- کاشت ابرو در شرایطی که موهای ابرو به شدت کم پشت باشد.
حال که دریافتیم کاشت ابرو در چه شرایطی ممکن است، خالی از لطف نیست بدانیم کاشت ابرو از جانب پزشک در چه موقعیت هایی توصیه می شود:
- کاشت ابرو ایده خوبیست برای کسانی که بر اثر زخم و جای بخیه و حتی سوختگی مقداری از ابروهای خود را از دست دادهاند و برای ترمیم جای آن میتوانند به کاشت ابرو فکر کنند.
- کاشت ابرو بهترین انتخاب برای پر پشت کردن ابروهای کسانی است که از کم پشتی ابروها رنج می برند.
- همچنین افرادی که به علت بیماریهای خاص یا اتفاقات دیگر مقداری از ابروی خود را از دست دادهاند، برای پر کردن قسمتهای ریخته می توانند کاشت ابرو را امتحان میکنند.
- جالب است بدانید خانمهایی که قبلا تاتوی ابرو کردهاند ولی از فرم آن خسته شدهاند، میتوانند با استفاده از تکنیکهای خاص و حرفهای روی تاتوی خود کاشت ابرو انجام دهند. همچنین خانمهایی که به هر دلیل از شکل ابروهایشان راضی نیستند و به صورت مداوم با قلمو یا مدادهای ابروی شیمیایی مجبور به شکل دادن به آن هستند، برای تغییر فرم ابروهایشان میتوانند کاشت ابرو انجام دهند.
کاشت ابرو چگونه است؟
برای مردان و زنانی که زیبایی ابروهای خود را از دست داده اند و خواهان ابروهایی پرپشت ،طبیعی و زیبا هستند کاشت ابرو گزینه مناسبی میباشد. کاشت ابرو توسط جراحان متخصص زیبایی و د راتاق عملهای مجهز کلینیک تخصصی پوست و مو صدف انجام میشود. از ویژگیهای موهای کاشتشده در ناحیه ابرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابل رشد بودن موها در کاشت ابرو
- تراکم بالا
- در جهت خواب طبیعی ابرو
- قابل کاشت در محل شکستگی ابرو
- قابل کاشت بروی تاتو قبلی
فرایند و پروسه کاشت ابرو مشابه کاشت مو با روش FUT بوده اما از دقت و ظرافت بالاتری برخوردار است. اولین مرحله در کاشت ابرو طراحی مدل ابرو است که توسط طراح این مجموعه و مطابق با چهره فرد انجام میشود. سپس بسته به خالی بودن ابرو تا حدود 500 گرافت مو در هر یک از ابروها مطابق با خواب طبیعی ابرو کاشته میشود.
موهایی که قرار است اهدا شوند معمولا از پشت سر گرفته می شوند. سپس نوار (فلپ) جداشده زیر میکروسکوپ با دقت بالا و با توجه به خواب مو کات میشود (لازم به ذکر است تمام موهای جداشده یک تار مویی هستند). بعد از مرحله کات متخصص تار موها را با نیدل بسیار ظریف و در جهت طبیعی بودن کاشت و زاویه خواب مو میکارد .
کاشت ابرو در یک روز، بدن درد و بیهوشی و بدون نقاهت انجام خواهد شد.
عوارض کاشت ابرو
همان گونه که در مقدمه مطلب نیز ذکر شد کاشت ابرو هم در کنار مزایایش بی مشکل نیست و نباید فراموش کرد که کاشت ابرو نه یک عمل زیبایی لوکس و اشرافی بلکه درمانیست برای کمک به انسان ها.
عوارض و تاثیرات منفی که ممکن است بعد از کاشت ابرو اتفاق بیفتد از این قرار است:
- همان طور که گفته شد سرعت رشد موهای کاشته شده همانند موهای سر است بنابراین هر دو هفته یک بار بلند و بلندتر میشوند. به علاوه آنها از نظر رنگ، جنس و ضخامت همرنگ موی ابرو نیستند.
- زاویه کاشت ابرو که به شکل خوابیده قرار میگیرند به سختی با حالت واقعی ابرو تطابق مییابد به همین دلیل این بخش از کار و هماهنگ بودن دم ابرو تا تاج آن و مرتب قرار گرفتن زاویه خواب آن به تبحر متخصص بستگی دارد.
- عجول نباشید. به علت انتقال موها از قسمت پوست سر به ابرو، موها تا حدود 3 هفته بعد از کاشت دچار ریزش خواهند شد پس برای رسیدن به نتیجه دلخواهتان باید حداقل سه تا شش ماه از زمان کاشت ابرو صبر کنید تا رشد موها به حالت طبیعی برگردد.
- معمولا بعد از کاشت مو فاصله موهای کاشته شده در روند کاشت ابرو بیشتر از موهای طبیعی آن است. البته این داستان برای کسانی که تاتو دارند وعمل کاشت ابرو را روی تاتو انجام داده اند مشکل ایجاد نمیکند چراکه تاتو این فاصلهها را مخفی میکند، اگرچه به مرور این فاصلهها با تکرار جلسات پیوند کم و کمتر خواهند شد.
هزینه کاشت ابرو
تخمین و برآورد هزینه برای کاشت ابرو کار سختیست چرا که به عوامل و متغیر های زیادی بستگی دارد. اساس ناحیه ای که قرار است تحت عمل قرار بگیرد، ضخامت و تراکم ابرو و همچنین تعداد پیوندهای مورد نیاز برای دست یافتن به ظاهری طبیعی پس از عمل، از جمله عوامل موثر روی هزینه کاشت ابروست.
اگر در فکر کاشت ابرو هستید این موضوع را فراموش نکنید که هزینه کاشت ابرو به عوامل مختلف و متعددی شامل پزشک جراح، تعداد گرافتهای مورد نیاز برای جراحی، تعداد فولیکولهای موجود در ناحیه اهدا کننده، زمان و کار صرف شده توسط جراح و دیگر کارکنان کلینیک کاشت ابرو بستگی دارد. توجه داشته باشید که در برخی کلینیک ها ( عموما در شهرستان ها ) ممکن است کاشت مو به صورت تجربی و با روش هایی غیر از روش های مدرن جهانی انجام گردد.
کلینیک تخصصی پوست و مو صدف
جهت مشاهده نمونه های بیشتر به صفحه اینستاگرام مراجعه نمایید.
همین حالا تماس بگیرید.
میرداماد، رودبار شرقی شمالی، پ 47، ساختمان پزشکان رودبار، طبقه پنجم
سیگار الکترونیکی؛ بله یا خیر؟
- سیگار الکترونیکی؛ بله یا خیر؟
895249
21 مرداد 1398 - 01:402872 بازدید
برترینها: امروزه سیگارهای الکترونیکی بهعنوان راهکاری برای ترک سیگار بهحساب میآیند. بااینحال پزشکان و کارشناسان از سراسر جهان، نگرانی خود را در مورد محبوبیت این شکل خاص از اعتیاد به نیکوتین، اعلام کردهاند. هرچند پاسخ به این پرسش که آیا سیگارهای الکترونیکی برای سلامت انسان خطر دارند یا نه، از یک بله و خیر ساده، پیچیدهتر است.
سازمان سلامت جهانی به اهمیت جایگزینی سیگارهای کلاسیک با سیگارهای الکترونیک، اصرار دارد و همین موضوع باعث شده تا نظر کارشناسان بیشتری به مضرات سیگارهای الکترونیکی و انواع ویپها جلب شود. بسیاری از شهرهای بزرگ جهان در برخورد با سیگارهای الکترونیکی، رویهای برابر با سیگارهای کلاسیک را در پیش گرفتهاند. مصرف اینگونه سیگار در محلهای عمومی در اغلب شهرهای جهان ممنوع است.
یکی از دلایلی که نمیتوان با دقت بالا، به بررسی ضررهای سیگار الکترونیک و ویپ پرداخت، زمان کمی است که از تاریخ ساخت این محصولات گذشته. موضوعی که باعث شده هنوز نتوان از طریق آماری، مضرات این شکل نوین از مصرف نیکوتین را اثبات کرد. هرچند از نظر علمی میتوان ارتباط بسیاری از مشکلات جسمانی و روحی را با مصرف اینگونه محصولات، اثبات کرد.
حمله قلبی، سکته و بیماریهای عروقی
در بهار امسال، دانشگاه علوم پزشکی استنفورد یک بررسی دقیق روی مایع استفاده شده در سیگارهای الکترونیکی کرده و به این نتیجه رسیده است که مصرف این ماده، شانس ابتلا به بیماریهای قلبی و مشکلات عروقی را افزایش میدهد.
با نزدیک کردن این ماده به سلولهای انسانی، مشکلات زیادی برای سلول از جمله تغییر شکل دیانای و مرگ سلول رخ داده است. خون اشخاصی که از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند نیز نشانههایی از همین شکل از نابودی را دارد.
این آزمایش نشان میدهد که برخلاف باورهای معمول، سیگارهای الکترونیکی در زمینه بیماریهای قلبی، سکته و بیماری عروقی، تفاوت چندانی با سیگارهای کاغذی ندارند و نمیتوانند یک آلترناتیو مناسب بهحساب بیایند.
تحقیقات دیگر نیز نشان میدهد که برخلاف باورهای پیشین، اشخاصی که از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند، 56? بیشتر در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند. شانس سکته مغزی نیز با مصرف اینگونه محصولات، 30? افزایش پیدا میکند. سازمان اعتیاد آمریکا نیز این ارقام را به ترتیب، 34? و 25? میداند که باز هم نشاندهنده خطرات سیگار الکترونیک و ویپ است.
تشنج
یک ارتباط عجیب بین مصرف سیگار الکترونیکی و تشنجهای عصبی وجود دارد. به نظر میرسد نورونهای مغز که مسئول احساسات و حافظه هستند، تحت تأثیر مایع استفادهشده در اینگونه محصولات قرار میگیرند.
این موضوع وقتی خطرناکتر میشود که بدانیم بسیاری از ویپهای ارزانقیمت، از مایعات غیر استاندارد استفاده میکنند که درصد نیکوتین و دیگر مواد مضر آن، 52 درصد بیشتر از استاندارد جهانی و حتی سیگارهای کلاسیک است.
افراد زیر 18 سال، شانس بیشتری برای مسمومیت با نیکوتین دارند. همین موضوع اثبات میکند که نیاز بیشتری به بررسی و کنترل مصرف سیگارهای الکترونیکی در کودکان و نوجوانان است.
افدیای یک بررسی دقیق از رابطه سیگارهای الکترونیکی و تشنج داشته که نشان میدهد از نظر آماری نیز این دو موضوع را میتوان به هم مرتبط دانست. در بین سالهای 2010 تا 2018، بیش از 35 مورد تشنج بعد از مصرف ویپ گزارش شده است. نگرانکنندهتر اینکه در بعضی از موارد تنها پس از یک یا دوبار مصرف سیگار الکترونیکی، این اتفاق رخ داده است. این آمار در سال 2019 افزایش داشته و به 127 مورد از تشنج پس از مصرف ویپ رسیده است.
مشکلات بارداری
مشکلات پس از بارداری ناشی از مصرف سیگارهای کلاسیک و کاغذی، بر کسی پوشیده نیست. موضوعی که خطرناک به نظر میرسد این است که بسیاری از زنان باردار، باور دارند که مصرف سیگارهای الکترونیکی در هنگام بارداری، بی خطر است.
آزمایشها و تحقیقات نشان میدهد که مصرف هر شکل از نیکوتین در هنگام بارداری، تأثیراتی دائمی را بر مغز، ریه و قلب نوزاد خواهد داشت. یعنی مصرف یک سیگار الکترونیکی، نه تنها نسل فعلی را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه آینده سلامت جامعه را نیز به خطر میاندازد.
مشکلات روحی روانی
به نظر میرسد ارتباط مستقیمی بین مصرف سیگارهای الکترونیکی و افسردگی وجود داشته باشد. البته هنوز مشخص نیست که این ارتباط، به دلیل مصرف سیگار رخ داده یا افسردگی پیشین فرد، اما آمار نشان میدهد که مصرف این محصولات، ارتباطی 50? با افسردگی دارد. این آمار در سیگارهای کلاسیک نیز با سیگارهای الکترونیکی برابری میکند.
درهرصورت تأثیر نیکوتین بر شرایط روحی انسان اثبات شده است. تأثیراتی که میتواند رشد مغزی انسان را به خطر بیندازد. رشد مغز تا 25 سالگی ادامه دارد و متأسفانه اغلب کاربران سیگارهای الکترونیکی، زیر 25 سال سن دارند. بیماریهای روانی مثل افسردگی، استرس، پنیک و وسواس، ارتباط مستقیم با مصرف نیکوتین دارند. نیکوتینی که ماده اصلی تشکیلدهنده سیگارهای الکترونیکی است.
تأثیرات عصبی
به نظر میرسد ارتباط سیگارهای الکترونیکی با مغز، بیشتر از دیگر اعضای بدن انسان باشد. وجود منگنز در مایع مصرفی در سیگارهای الکترونیکی باعث شده تا نگرانیها زیادی در مورد مصرف بالای این سیگارها وجود داشته باشد.
مصرف منگنز برای بدن انسان ضروری است، اما این مصرف باید بهصورت خوراکی باشد. جذب مستقیم منگنز توسط ریه، مستقیماً به مغز منتقل میشود. سردرد و ضعف جسمانی، از نشانههای مسمومیت با منگنز است که با مصرف عادی سیگارهای الکترونیکی نیز رخ میدهد. با مصرف بلندمدت منگنز، مشکلات تمرکز، ضعف حافظه و بیماریهای جسمانی دیگر نیز به لیست نشانههای مسمومیت با این ماده اضافه میشود.
مشکلات تنفسی
یکی از عمده دلایلی که اغلب مصرفکنندگان سیگارهای کلاسیک، به ویپ روی میآورند، مشکلات ریوی و تنفسی است. هرچند سیگارهای الکترونیکی با سوختن تنباکو، عمل نمیکنند، اما مواد شیمیایی زیادی را به ریه انسان وارد میکنند.
بسیاری از کاربران باور دارند که سیگارهای الکترونیکی، خطری برای ریه انسان ندارند، اما تحقیقات نشان داده که هرچند ضرر این سیگارها برای ریه، از سیگارهای عادی کمتر است، باز هم نمیتوان این محصولات را بیخطر دانست. مصرف کروم موجود در سیگارهای الکترونیکی با بیماریهایی مثل آسم و سرطان ریه و نای، ارتباط مستقیم دارد. موضوعی که نباید در مصرف ویپ، نادیده گرفته شود.
سیگار الکترونیکی؛ بله یا خیر؟
پاسخ این پرسش با توجه به جدید بودن این محصولات چندان ساده نیست، اما با یک نگاه علمی به شکل ساخت این محصولات، میتوان پرخطر بودن آنها را تأیید کرد. شباهتهای زیادی بین سیگارهای جدید و قدیمی وجود دارد که نشاندهنده مشکلات جسمی و روحی احتمالی با مصرف این محصولات است.
هرچند به نظر میرسد خطرات این سیگارها از سیگار کلاسیک، کمتر باشد، اما بوی مناسب و عدم تخریب ظاهر فرد باعث شده تا مصرف روزانه این محصولات، از سیگار کلاسیک بیشتر شود.
آمار نشان میدهد که فردی که روزانه 10 نخ سیگار کاغذی مصرف میکرده، پس از روی آوردن به ویپ، مصرفی چندین برابر داشته است. همین مصرف بیشتر در عمل، خطرات فراوانی را جسم و روح شخص اعمال میکند.
بههرحال با تحقیقات فعلی میتوان اعلام کرد که سیگارهای الکترونیکی، از سیگارهای کلاسیک، کمخطرتر هستند. در واقع با مصرف اینگونه محصولات، احتمالاً یکی دو سال بیشتر زنده خواهید ماند و البته مشکات کمتری را نیز برای اطرافیان خود ایجاد خواهید کرد. هرچند پاسخ پرسش مذکور همچنان «خیر» است.
منبع: cnet
زگیل تناسلی؛ علائم و روش های درمان اش
- زگیل تناسلی؛ علائم و روش های درمان اش
558800
22 مرداد 1398 - 09:2284129 بازدید
برترینها: زگیل تناسلی منشا باکتری دارد. با تغییر جریان و روند ایجاد بیماریها در یک دهه گذشته، باکتریها رفته رفته جای خود را به ویروسها در بیماریهای مقاربتی داده اند و بیماریهای ویروسی جدیدی در حال شناسایی و گسترش هستند.
یکی از همین ویروسها زگیل تناسلی یا Papillomavirus Human است که به اختصار HPV نامیده میشود. ویروسی که صد نوع آن شناخته شده و دارای دو نوع بدخیم و خوش خیم است. این بیماری در عین این که در نظر عموم یک بیماری هولناک به شمار میرود، اما راههای پیشگیری قابل دسترس و البته روشهای درمانی موثر هم دارد. برای بررسی این بیماری به سراغ رویا امدادی، متخصص زنان رفتیم تا در مورد دلایل ایجاد، پیشگیری و درمان آن بپرسیم.
زگیل تناسلی چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟
عامل ایجاد کننده زگیل تناسلی یک ویروس است که با تماس پوست با پوست منتقل میشود. شایعترین روش انتقال آن هم از طریق تماس جنسی و پوست با پوست است. حتی لازم نیست، نزدیکی کامل صورت گرفته باشد تا ویروس منتقل شود. تماس سطحی نیز میتواند انتقال را ایجاد کند. البته زیر ناخن ها، وسایل مشترکی همچون حوله، لبهها و صندلیهای مشترک استخرها که مرطوب هستند و میتوانند ویروس را در خود نگه دارند، از دیگر روشهای غیر مستقیم انتقال ویروس هستند. اپیلاسیون هم یکی از روشهای متداول انتقال در ایران است.
روش تشخیص بیماری چگونه است؟
تقریبا بیش از صد نوع مختلف این ویروس وجود دارد که بیشتر آنها خوش خیمها هستند و ایجاد زگیل تناسلی میکنند. زگیل تناسلی دردسر آفرین است و میتواند تکرار شود. درمان آن گاهی اوقات سخت است و اگر سیستم ایمنی مختل شود، تعداد آن افزایش پیدا میکند. اما مشکل اصلی ما فرمهای بدخیم هستند که با سرطان دهانه رحم ارتباط دارند. مثلا ممکن است ما هنگام مراجعه بیمار، شاهد زگیل تناسلی نباشیم و با تست پاپ اسمیری که میگیریم و از طریق جستجو برای یافتن ویروس، فرمهای بدخیم را تشخیص دهیم، چون آنها علامتی ندارند و چنانچه رها شوند ممکن است طی چند سال آینده ایجاد سرطان دهانه رحم کنند.
این بیماری بیشتر در زنان است یا مردان؟
در مردان هم باعث ایجاد سرطان سر آلت تناسلی میشود. واکسنی هم که زده میشود برای جلوگیری از سرطان دهانه رحم برای خانمها و سر آلت تناسلی برای آقایان است.
واکسن در چه مرحلهای باید تزریق شود؟
روش درست این است که واکسن پیش از اولین تماس جنسی زده شود. مثلا در استرالیا و اروپا، سن تزریق این واکسن بین 9 تا 11 سالگی است. ما در ایران واکسن گارداسیل را داریم که علیه دو فرم اصلی بدخیم یعنی 16 و 18 و فرمهای اصلی خوش خیم که عامل ویروسهای زگیلهای تناسلی یعنی 6 و 11 تزریق میشود. شروع واکسیناسیون از 9 تا 11 سالگی است. تا 26 سالگی مطلوبترین زمان برای واکسن است و از آنجا که نتیجه خوبی دارد، توصیه میشود این واکسن زده شود. البته قبلا میگفتند برای پسرها این واکسن زده نشود، اما الان اتفاق نظر وجود دارد که پسرها و دخترها واکسینه شوند.
مطلوبترین سن تا 26 سالگی است، اما اگر تا پیش از 15 سالگی این واکسن را بزنید به جای سه دوره واکسیناسیون، دو مرحله کافی است، چون سیستم ایمنی در آن دوره قوی است. طبق برخی مقالات، تاثیر واکسن تا 46 سالگی هم دیده شده است. حتی اگر کسی مبتلا به زگیل تناسلی شده باشد، توصیه میکنیم که واکسن را بزند. زگیل تناسلی معمولا جزء خوش خیم هاست؛ بنابراین برای ما نگرانی ایجاد نمیکند.
فقط مریض باید درمانهای خاص خودش را انجام دهد. از طرف دیگر، زگیل میتواند پوشش انواع بدخیم هم باشد. با این حال حتی اگر کسی مبتلا به نوع 16 که از موارد بدخیم است، باشد، باز هم میگوییم واکسن را بزند، چون این ویروسها قرابت خانوادگی دارند و روی سیستم ایمنی تاثیر میگذارند و در برخی مطالعات مشخص شده است در بیرون راندن ویروس موثر بوده اند؛ بنابراین زدن واکسن به صورت کلی پیشنهاد میشود. واکسیناسیون سه مرحلهای شامل 0 و 2 و 6 است. یعنی وقتی واکسن را زدید، بعد از دو ماه باید واکسن دوم را بزنید و شش ماه بعد از اولین واکسن، سومین مرحله انجام میشود. بد نیست بدانید واکسن آن، جزو واکسنهای گران است و حدود 300 هزار تومان هزینه هر دوره آن میشود. بعد از این سه دوره ایمنی کامل صورت میگیرد. دوره آن ده ساله و جزو واکسنهایی است که عوارضی همراه آن دیده نشده است. سوزن آن نیز ظریف است و به بازو زده میشود.
واکسن به راحتی قابل دسترس است؟
- قابل دسترس است، اما اگر کسی بخواهد آن را تزریق کند به نسخه پزشک نیاز دارد. منتهی باید به این نکته توجه کنید که باید «زنجیره سرد» آن حفظ شود. متاسفانه داروخانههایی در سطح شهر هستند که وقتی واکسن را به مریض میدهند، توجه نمیکنند که واکسن باید حتما در یک ظرف مخصوص همراه با یخهای خشک و شرایط یخچالی قرار داشته باشد تا آسیب نبیند.
علایم بیماری چیست؟
- ممکن است فرمهای بدخیم هیچ علامتی نداشته باشند. مثلا وقتی فرد به پزشک مراجعه میکند ما به عنوان یک قانون کلی، آزمایش پاپ اسمیری را که برای تست سرطان دهانه رحم است به افراد بالای 21 سال توصیه میکنیم و کاری نداریم سن اولین مقاربت چه زمانی بوده است، اما تعیین نوع آن، نیاز نیست. بعد از 30 سالگی میگوییم علاوه بر سرطان دهانه رحم، ویروس را هم چک کنند. یعنی تست HPV یا Papillomavirus Human. اگر در 30 سالگی ویروس وجود نداشت و پاپ اسمیر هم منفی بود میگوییم پنج سال یک بار مراجعه کنند. افرادی هم هستند که وقتی مبتلا به زگیل تناسلی شده اند، مراجعه میکنند. بیشتر این افراد کسانی هستند که با انواع خوش خیم آن درگیر هستند.
همانطور که گفتم شایعترین انواع خوش خیم 6 و 11 است که واکسن هم دارد. باید به این نکته توجه کرد، هر خراش یا آسیبی که در ناحیه تناسلی ایجاد شود میتواند تعداد زگیلها را بیشتر کند؛ بنابراین مهمترین توصیه این است که از تیغ و هر وسیله دیگری برای از بین بردن موها استفاده نکنند، چون میتواند ایجاد خراش کند و ویروس زنده روی خراشها بنشیند.
رابطه جنسی هم میتواند باعث ایجاد خراش در ناحیه آلت تناسلی و انتشار ویروس شود. حتی کسانی که نزدیکیهایی از مقعد یا یبوستهای مزمن دارند، احتمال وجود ویروس در اطراف مقعدشان هست. مریضهایی داشته ام که با سوزش ادراری به من مراجعه کرده اند و بعد از معاینه متوجه شدم ویروس کنار مجرای ادرارشان پر شده است. یکی از آنها مدتها به متخصص اورولوژی (پزشک مجاری ادراری) مراجعه کرده بود. داخل مجرای ادراری و مثانه اش بررسی شده بود و دلیل بیماری او تشخیص داده نشده بود، چون مشکل اصلی او وجود زگیل تناسلی در اطراف مجرای ادراری بود.
روشهای درمان این بیماری چیست؟
برای پیشگیری از واکسن استفاده میشود. همچنین توصیه دیگر ما برای پیشگیری استفاده از کاندوم است. البته کاندوم درصد انتقال را صفر نمیکند، چون تماس پوست با پوست همچنان وجود دارد و کاندوم فقط روی آلت تناسلی را میپوشاند؛ بنابراین قسمتهای دیگر با هم در تماس هستند و حتما لازم نیست نزدیکی کامل باشد.
همان تماس پوست با پوست میتواند زگیل را منتقل کند یا اگر فرد با زگیل تماس داشته باشد و ویروس در زیر ناخن هایش تجمع پیدا کرده باشد و قصد شستشوی کودکی را داشته باشد، ویروس منتقل میشود. با این حال توصیه ما استفاده از کاندوم، شستشوی دستها و استفاده از لوازم بهداشتی شخصی است. استفاده از وسایل مشترک و نشستن روی لبههای استخر که مرطوب هستند و حتی اپیلاسیون هم میتواند احتمال انتقال ویروس را افزایش دهد.
یکی از راههای درمان «تری کلرواستیکاسید» (TCA) است که یک اسید موضعی با غلظت 90 درصد است و باعث ریزش زگیلها میشود. این روش یکی از ارزانترین و راحتترین درمان هاست. در این روش، اسید را با گوش پاک کن روی زگیلها میزنند و بعد از دو ساعت محل زگیل شستشو داده میشود. پس از آن هم محل زگیل را با زینک اکساید میپوشانند.
معمولا هفتهای یک بار این کار صورت میگیرد، اما مواردی که زگیل بزرگ است، به چند بار تکرار نیاز است. درمان دیگر کرم «سیم ایمی کوئیمود» یا «آلدرا» (Imiquimod یا Aldara) است که یک شب در میان، آخر شب استفاده و بعد از شش ساعت شستشو میشود. روش دیگر شامل لیزر و «کرایوتراپی» یا منجمد و تخریب کردن ویروس است. البته سرکه سفید هم تا حدودی میتواند در از بین بردن ویروسهای کوچک موثر باشد.
لیزر کردن، یکی از بهترین روشهای درمان؟
نه. در هیچ کتابی نوشته نشده است که کدام روش بر دیگری برتری دارد. در پزشکی اولین قدم همانی است که سادهتر و کم هزینهتر باشد. در این مورد هم اولین قدم استفاده از ترکلرواستیکاسید است.
این بیماری چقدر در ایران شیوع دارد؟
متاسفانه ما آمار چندانی نداریم، اما آنچه که امروز در دنیا هم در مورد بیماریهای مقاربتی وجود دارد این است که شاید تا 20 سال قبل بیشتر این بیماریها توسط باکتریها منتقل میشد مثل سفلیس و سوزاک، اما الان بیماریهایی که به وسیله ویروسها انتقال پیدا میکنند، حرف اصلی را میزنند که در سردسته آنها هم HPV یا ویروسهای تناسلی قرار دارند.
زگیل تناسلی از ایدز خطرناکتر است!
برای جلوگیری از انتقال HIV استفاده از کاندوم ضمن مقاربت کفایت میکند، اما در مورد HPV اصلا این طور نیست و تماس پوست با پوست حتی با وجود استفاده از کاندوم میتواند انتقال را صورت بدهد. علاوه بر این روشهای غیرمستقیم مانند زیر ناخن و ... نیز ویروس را منتقل میکند. موضوع بعدی این که ویروس HIV ضعیف است، اما HPV بسیار قوی است و میتواند ساعتها باقی بماند. مثلا اگر روی ویروس HIV وایتکس بریزید بعد از 20 دقیقه از بین میرود، در صورتی که ویروس HPV میتواند حدود 36 ساعت بماند. پس مقاومت ویروس HPV هم بالاتر و هم روشهای انتقال آن سادهتر است.
چقدر احتمال عود کردن بیماری بعد از درمان وجود دارد؟
در فرمهای خوش خیم احتمال برگشت هست، چون میتواند در بدن باقی بماند و برگردد. از میان صد نوعی که در مورد زگیل تناسلی وجود دارد حدود 15 تا 20 نوع آن پرخطر هستند. اگر فردی مبتلا به فرمهای بدخیم شود، انتظار داریم بعد از دو سال ویروسها از بدنش پاک شوند. در صورتی که سیستم ایمنی قوی باشد معمولا 80 درصد احتمال از بین رفتن ویروس وجود دارد. با این حال 20 درصد احتمال دارد که ویروس در بدن بماند. اگر سیستم ایمنی فرد تقویت شود، احتمال از بین رفتن ویروسها زیاد است، هر چند 20 درصد هم احتمال باقی ماندن ویروس هست.
تشخیص نوع ویروس از طریق روش PCR؟
- اگر از 30 سالگی آزمایش پاپ اسمیر و HPV بدهیم و جواب آن منفی باشد دیگر نیاز نیست که نوع ویروس را تعیین کنیم. اگر فرد مبتلا به زگیل تناسلی، زیر 30 سال باشد اصلا لازم نیست نوع آن را تعیین کنیم منتهی باید تاکید کنم افراد از سیگار و قلیان پرهیز کنند. سیگار و قلیان ارتباط مستقیمی با باقی ماندن زگیل تناسلی، فرمهای بدخیم دارد، چون سیستم ایمنی را ضعیف میکند؛ بنابراین توصیه عمده ما به مراجعین این است که در تماس با دود مثل سیگار و قلیان نباشند. در بسیاری از مواقع وقتی بیمار به درمان جواب نمیدهد، بعد از بررسی متوجه میشویم در تماس مستقیم یا غیرمستقیم با دود هستند. همچنین به افراد توصیه میکنیم از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده نکنند. رژیم غذایی شان هم سرشار از پروتئین باشد به خصوص تخم مرغ به دلیل پروتئین بالا، بسیار مفید و در بیرون راندن ویروس، کمک کننده است.
مبتلایان میتوانند ازدواج کنند؟
مشکلی در این رابطه نیست. خطر، بیشتر برای خود افراد است، چون در فرمهای بدخیم باید خطر سرطان دهانه رحم را پیگیری کنند. توصیه ما به افرادی هم که مبتلا به زگیل تناسلی در این ناحیه هستند این است که زایمان طبیعی انجام ندهند. البته منافاتی هم ندارد که زایمان طبیعی داشته باشند. تنها این احتمال وجود دارد در صورت زایمان طبیعی، ویروس به مجاری تنفسی نوزاد منتقل شود و از آنجا که توانایی تکثیر دارد، پیشنهاد ما این است به صورت طبیعی زایمان نکنند، اما باز هم تاکید میکنم منع استعمال مطلقی نیست هر چند که ریسک انتقال ویروس در مجاری تنفسی بالا میرود.
احتمال انتقال بیماری به جنین؟
از این طریق ویروس منتقل نمیشود، چون مانند HIV نیست که ویروس از طریق انتقال خونی منتقل شود.
بیماریهای تیروئید؛ علائم، علتها و راههای پیشگیری
- بیماریهای تیروئید؛ علائم، علتها و راههای پیشگیری
895203
24 مرداد 1398 - 12:223992 بازدید
برترینها: کم کاری تیروئید، پُرکاری تیروئید، گواتر، التهاب تیروئید، سرطان تیروئید و گرههای تیروئید از اختلالات شایع تیروئیداند که هم زنان و هم مردان را دچار میکنند.
اختلالات تیروئید در سراسر دنیا نسبتا شایعاند و گفته میشود 200 میلیون نفر از جمعیت کرهی زمین دچار بیماریهای تیروئیداند. غدهی تیروئید غدهای پروانهای شکل در جلوی گردن است که هورمونهای مهمی برای عملکرد مناسب اندامهای گوناگون در بدن را تولید میکند. هورمونهای تیروئید، سرعت سوخت و ساز بدن، عملکردهای قلبی و گوارشی، رشد مغز، کنترل عضلات و حفظ تراکم استخوان را تنظیم میکنند.
اختلال تیروئید به هر عارضهای گفته میشود که بر ساختار یا عملکرد غدهی تیروئید اثر میگذارد و توانایی این غده برای تولید هورومونهای لازم جهت متابولیسم مناسب را تحت تاثیر قرار میدهد. رشد ناهنجار سلولهای تیروئید میتوانند سبب تشکیل گرههایی در غدهی تیروئید شوند که ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشند.
بیماریهای تیروئید انواع زیادی دارند و میتوانند علائم گوناگونی ایجاد کنند. ابتلا به بیماریهای تیروئید در میان زنان، شایعتر از مردان است.
چرا ابتلا در زنان بیشتر از مردان است؟
بیشتر اختلالات تیروئید ناشی از خود ایمنیاند. تیروئید ناشی از خود ایمنی عارضهای است که در آن، سیستم ایمنی فرد به غدهی تیروئید حمله ور شده و آن را تخریب یا تحریک میکند. در توضیح اینکه چرا بیماریهای تیروئید در میان زنان شایعتر است، پزشکان میگویند بیماریهای خود ایمنی مانند بیماری سلیاک، دیابت نوع اول، بیماری التهابی روده، ام اس و آرتریت روماتوئید در میان زنان شایعترند.
تشخیص و درمان بیماریهای تیروئید معمولا با تاخیر انجام میشود، زیرا علائم، متنوعاند و به سختی میتوان آنها را شناسایی کرد. علاوه بر بیماریهای خود ایمنی، کمبود یُد، مخصوصا طی دوران بارداری یعنی زمانی که بدن به یُد بیشتری نیاز دارد میتواند سبب اختلالات تیروئیدی در میان زنان شوند. کمبود یُد میتواند سبب افت سطح هورمونهای تیروئید شده و اختلالات گوناگون تیروئیدی ایجاد کند.
انواع شایع اختلالات تیروئید
کم کاری تیروئید، پُرکاری تیروئید، گواتر، هاشیموتو، سرطان تیروئید و گرههای تیروئید از اختلالات شایع تیروئیداند که هم زنان و هم مردان را گرفتار میکنند. در میان این اختلالات، کم کاری و پُرکاری تیروئید، در میان زنان ده برابر شایعتر از مردان است.
کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید نوعی اختلال تیروئید است که در آن، غدهی تیروئید فعالیت کمتری داشته و هورمونهایی کمتر از سطح نرمال تولید میکند. در نتیجه تعادل هورمونها و متابولیسم در بدن بهم میریزد. یکی از شایعترین علتهای کم کاری تیروئید در زنان، بیماری خود ایمنی به نام هاشیموتو است که در آن آنتی بادیها تدریجا تیروئید را هدف گرفته و توانایی این غده را برای تولید هورمون تیروئید ضعیف میکنند. تخمین زده میشود که از هر 11 زن، یک نفر در طول زندگی خود دچار کم کاری تیروئید میشود.
پُرکاری تیروئید
پُرکاری تیروئید یکی از بیماریهای تیروئید است که در آن غدهی تیروئید بیش از اندازه فعال شده و هورمونهایی بیشتر از حد نرمال تولید میکند. این هورمونها نقش مهمی در کنترل متابولیسم بدن دارند. در پُرکاری تیروئید، غدهی تیروئید بزرگ میشود و این اتفاق میتواند سوخت و ساز بدن را بالا ببرد و منجر به کاهش وزن ناگهانی، ضربان قلب تند یا نامنظم و اضطراب شود.
علائم اولیه و هشداردهندهی اختلالات تیروئید
اختلالات تیروئید اغلب در مراحل اولیهی خود قابل تشخیص نیست، زیرا علائم آن مبهم است. علائم اختلالات تیروئید اغلب با ناباروری، اختلال لیپید، آنمی و یا افسردگی اشتباه گرفته میشود.
علائم کم کاری تیروئید
- خستگی
- خشکی پوست
- گرفتگیهای عضلانی
- یبوست
- عدم تحمل سرما
- پُف پلکها
- افزایش وزن زیاد
- بینظمی قاعدگی
- مشکلات حافظه
- کُندی ضربان قلب
- رخوت و بیحالی
علائم پُرکاری تیروئید
- نگرانی و اضطراب
- مشکل در به خواب رفتن
- کاهش وزن
- تعریق کف دستها
- ضربان قلب تند و نامنظم
- بیرون زدن چشمها (بیماری گریوز)
- حالت خیرگی چشمها
- تغییرات بینایی
- گرسنگی زیاد
- دفعهای مکرر
- عدم تحمل گرما
- بیقراری
- تحریک پذیری عصبی
- عرق زیاد
- رعشه
- نازک و حساس شدن پوست
- شکنندگی موها و ناخنها
ریسک فاکتورهای اختلالات تیروئید
هر کسی ممکن است دچار بیماریهای تیروئید شود، اما برخی از فاکتورها میتوانند ریسک ابتلا به اختلالات تیروئید را افزایش بدهند:
- سابقهی خانوادگی بیماری تیروئید
- وجود یک بیماری خود ایمنی
- تابش اشعه X به ناحیه گردن
- جراحی تیروئید
- سابقهی التهاب تیروئید
- کمبود مصرف یُد
- مشکلات شایع تیروئید در کودکان
بچهها نیز میتوانند دچار مشکلات تیروئید شوند از جمله:
- کم کاری تیروئید
- پُرکاری تیروئید
- گرههای تیروئید
- سرطان تیروئید
گاهی بچهها با یک مشکل تیروئیدی متولد میشوند. در سایر موارد، عمل جراحی، بیماری یا درمان یک بیماری دیگر سبب بروز اختلال در تیروئید میشود.
پیشگیری
کار خاصی وجود ندارد که بتوانید برای پیشگیری صد در صدی از بیماریهای تیروئید انجام دهید، اما درست مانند سایر بیماریها و عوارض، با در پیش گرفتن رژیم غذایی سالم، سبک زندگی سالم، ورزش منظم، کنترل وزن و حفظ وزن سالم، کنترل استرس و سیگار نکشیدن میتوانید ریسک ابتلا به بیماریهای تیروئید را کاهش بدهید.
تشخیص به موقع و درمان مناسب اختلال تیروئید در پیشگیری از شدت گرفتن این عارضه موثر است. اگر کسی دچار علائمی باشد که میتوان آن را مرتبط با اختلالات تیروئید دانست، آزمایشات خون انجام میشوند تا سطح هورمونهای تیروئید در بدن ارزیابی شود. توصیه میشود که همهی خانمها به طور سالیانه از جهت سلامت غدهی تیروئید و تشخیص به موقع هر گونه مشکل احتمالی چکاپ شوند.
نکته
در صورت هر گونه علامتی که میتوان آن را به اختلالی در تیروئید ربط داد باید هر چه زودتر اقدام پزشکی جهت ارزیابی و تشخیص صورت بگیرد. مثلا چاقی یا لاغری ناگهانی در بیشتر موارد نشاندهندهی اختلال در تیروئید است. امروزه با افزایش سطح آگاهی و پیشرفت در علم پزشکی و شیوههای تشخیصی و درمانی، اختلالات تیروئیدی به موقع قابل شناسایی و درمان هستند.
نکات تغذیهای برای سلامت تیروئید
اگر تحت درمان تیرئید هستید نیازی نیست رژیم غذایی خاصی را در پیش بگیرید به جز اینکه باید مصرف غذاهای حاوی پروتئین سویا را محدود کنید، زیرا سویا به مقدار زیاد میتواند در جذب هورمون تیروئید مشکل ایجاد کند؛ و ضمنا باید از مصرف زیاد یُد پرهیز نمایید، زیرا یُد این پتانسیل را دارد که سطح هورمونهای تیروئیدتان را تغییر بدهد. به غیر از این محدودیتها شما میتوانید هر چه میخواهید بخورید، اما تمرکزتان را روی رژیم غذایی سالم که شامل میوه و سبزی فراوان و غلات سبوسدار میشود بگذارید.
در پیش گرفتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی نه تنها احساس خوبی به شما میدهد بلکه کمکتان میکند سیستم گوارشتان خوب کار کند و قلبتان نیز عملکرد خوبی داشته باشد که هر دو عامل حامی متابولیسم سالماند. اگر با وجود مصرف داروهایتان همچنان احساس خوبی ندارید، پس باید رژیم غذاییتان را بهتر کرده و برنامهی ورزشی را شروع کنید که به سلامت تیروئیدتان کمک کند.
غذاهای مغذی بخورید
میوهها و سبزیهای متنوع، مغزها و دانهها و غذاهای سالم و طبیعی میتوانند سلامت عمومیتان را بهبود بدهند. پروتئین باید از منابع کم چربی باشد مانند ماهی یا حبوبات. چربیهای سالم نیز باید هر روز مصرف کنید مانند روغن زیتون.
چربیهای ناسالم و کربوهیدراتهای ساده را حذف کنید
برخی از چربیها منجر به بیماری قلبی و یک سری از سرطانها میشوند. مصرف چربیهای اشباع را که اساسا از منابع حیوانی مانند گوشت و پنیر هستند و همچنین چربیهای ترانس را که از روغنهای هیدورژنه در غذاهای فرآوری شدهاند کاهش دهید؛ و در عوض چربیهایی را انتخاب کنید که به کاهش کلسترول LDL کمک میکنند. این چربیها شامل چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع از روغنهای گیاهی و چربیهای امگا 3 موجود در برخی غذاها مانند ماهی میشوند. مغزها و دانهها و حبوبات نیز انتخابهای سالمی هستند.
کربوهیدراتهای پیچیده مانند انواعی که در میوهها و سبزیها و غلات کامل وجود دارند بیشتر مصرف کرده و مصرف نوشابههای گازدار، چیپس سیب زمینی، آبنبات، بیسکوئیت و یا سایر هله هولهها را که پُر از کالری بوده و ارزش غذایی ندارند به حداقل برسانید. مصرف پروتئین کافی نیز لازم است.
فیبر بیشتر مصرف کنید
فیبر غذایی به بهبود عملکرد گوارش کمک میکند. خوردن غلات کامل و طیف متنوعی از سبزیجات و میوهها به شما این اطمینان را میدهد که فیبر مورد نیاز بدنتان را به خوبی تامین میکنید.
منبع: health.harvard.edu
.: Weblog Themes By Pichak :.