|
همشهری آنلاین - عکس روز: روبات سرگرمکننده چینی
- همشهری آنلاین - عکس روز: روبات سرگرمکننده چینی
همشهری آنلاین: زنی در «گردهمایی و نمایشگاه سرگرمیهای دیجیتال چین» مشهور به ChinaJoy در شهر شانگهای از کنار یک روبات سرگرمی ساخته شرکت فناوری چینی سوگو میگذرد.
نمایشگاه ChinaJoy که هر سال از سال 2011 به بعد در شانگهای چین برگزار میشود، بزرگترین نمایشگاه بازیهای کامپیوتری و سرگرمیهای دیجیتال در چین و آسیا است.
AFP/Getty Images
دوربینهای هوش مصنوعی مچ رانندگان گوشی باز را میگیرد
- دوربینهای هوش مصنوعی مچ رانندگان گوشی باز را میگیرد
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، اگر چه همه می دانند که استفاده از گوشی در حین رانندگی خطرناک است، اما برخی افراد به این موضوع توجه نمیکنند. جریمههای کلان نیز نتوانسته جلوی افراد متخلف را در این زمینه بگیرد و حالا فناوری قصد دارد با چنین افرادی مقابله کند.
یک شرکت استرالیایی به نام Acusensus دوربینهای جدیدی را بر مبنای فناوری هوش مصنوعی ابداع کرده که در تمامی شرایط آب و هوایی، در روز یا در شب و به صورت 24 ساعته قادر به بررسی شرایط رانندگان هستند و اگر آنها را در حال استفاده از گوشی بیابند، اطلاعات مربوط به این موضوع را به طور رمزگذاری شده ذخیره کرده و برای پلیس ارسال میکنند تا قبض جریمه برای افراد متخلف صادر شود.
دوربینهای مذکور از شش ماه قبل در حال آزمایش هستند و تا به حال از طریق آنها عملکرد 8.5 میلیون راننده بررسی و کنترل شده و از این طریق بیش از صدهزار راننده متخلف شناسایی شدهاند. انتظار میرود این سیستم از سال 2023 برای کنترل 135 میلیون راننده در استرالیا به کار گرفته شود.
افرادی که از طریق این دوربینهای هوش مصنوعی به عنوان متخلف شناسایی شوند باید 230 دلار جریمه پرداخت کنند و پنج امتیاز منفی نیز برای آنها منظور خواهد شد. دوربینهای یادشده در کشورهایی مانند هند و کانادا نیز در حال آزمایش هستند.
معرفی کتاب: از اینجا تا بینهایت: دورنمایی از آینده علم
- معرفی کتاب: از اینجا تا بینهایت: دورنمایی از آینده علم
او در این کتاب با عنوان «از اینجا تا بینهایت: دورنمایی از آینده علم» اندیشههایش درباره تعامل علم با فرهنگ، سیاست و اخلاق در قرن بیستویک را بیان میکند. به نظر او باید دیالوگی معنادار میان دانشمندان، سیاستمداران و افراد عادی درباره چگونگی کاربرد علم در مواجهه با چالشهای بزرگ این قرن برقرار شود.
ریس در فصل اول با عنوان «شهروند علمی» بر این موضوع تأکید میکند که علم اکنون جزء مهمی از فرهنگ جهانی است و «جهانروایی علم جای چونوچرا ندارد.» او میگوید سده بیستویک دورانی حیاتی در عمره کره ماست، چراکه برای «برای نخستین بار است که یکی از انواع یعنی نوع بشر میتواند سرنوشت سرتاسر زیستکره را، خوب یا بد، برای همیشه رقم بزند.»
ریس میگوید پیشرفتهای علم و فنّاوری باعث مطرحشدن مسائل بسیاری شده است، از دستکاری ژنتیکی و ایجاد «نوزادان طراحیشده» گرفته تا حفظ حریم خصوصی در فضای وب. این مسائل ظاهراً فراتر از سیاستهای فوری حزبی و مسائلی درازمدت هستند، اما مواردی مانند همهگیری جهانی بیماریهای واگیردار و ضرورت آمادگی برای وضعیتهای اضطراری یا گرمایش جهانی و تأثیرات دامنهدار آن بر اقلیم کشورها، علم نقش مهمی حتی در سیاستگذاریهای فوریتر پیدا میکند.
البته به گفته ریس، خود علم هم باید در معرض موشکافی همیشگی باشد و شدیدترین انتقادها از نظریههای علمی را خود دانشمندان ابراز میکنند. به گفته او «مسیر رسیدن به اجماع علمی اغلب پیچاپیچ است و تا رسیدن به آن باید بنبستهای زیادی را درنوردید.» درعینحال او خواستار بحث عمومی آزاد در فرایند کشف خطا و اعتبارسنجی ادعاهای علمی است. مناظره آشکار در چنین مواردی باعث میشود که استواری دستاوردهای علمی و تسهیل روند تصحیح علم درون خودش میشود. ازنظر او چنین بحث گستردهای باید درباره چگونگی بهکارگیری یافتههای علمی هم در سطح جامعه هم دربگیرد.
فصل دوم کتاب «عبور از قرن» نام دارد و ریس در ابتدای آن به سه نوآوری اشاره میکند که شالوده زندگی بشر در عصر حاضر را شکل دادهاند: اول، مدارهای یکپارچه (آیسیها) نیاکان تراشههای سیلیکونی امروزی، کشف مارپیچ دورشتهای DNA یعنی سازوکار بنیادین توارث و پرتاب اولیه اسپوتنیک، نخستین دستساز انسان به فضا. او در ادامه به سه چالشهای بنیادی که بشریت در قرن بیست و یکم با آن روبرو است میپردازد: روند رشد جمعیت جهان که پیشبینی میشود دستکم تا میانه این قرن ادامه پیدا کند، گرمتر شدن کره زمین و دگرگونی اقلیمی و بالاخره نیاز به توسعه منابع انرژی پاک یا کمکربن، ایمن و تجدید پذیر.
ریس همچنین به نوع جدیدی از تهدیدها اشاره میکند: توان آسیبرسانی که افراد و گروههای کوچک به علت توسعه سریع فنّاوری پیدا کردهاند. جهان امروز به سیستمهای یکپارچهای مانند شبکههای توزیع برق، کنترل عبور و مرور هوایی، مراکز دادوستد بورس، نظام حملونقل کالاها و قطعات وابسته شده است که باوجود مزایای بسیارشان، خرابکاریهای در آنها بهوسیله هکرهای دولتی یا غیردولتی میتواند پیامدهای فاجعهباری ایجاد کند.
ریس در فصل سوم کتاب، «آنچه هرگز نخواهیم دانست»، به تحولاتی که در دو سر طیف پژوهشهای علمی یکی در مقیاس بسیار بزرگ (کیهانشناسی) و دیگری در مقیاس بسیار کوچک (ذرات زیراتمی) در جریان است، میپردازد. اما به گفته او جبهه سومی به همان اندازه پیچیده در میان این دو وجود دارد که 99 درصد فعالیت دانشمندان در آن جریان دارد و آن جهان روزمره ما است. او پیشبینی میکند که بخشی از علم که در مرز مهندسی و زیستشناسی قرار دارد، برای مثال ساختن ژنوم کامل از قطعات DNA، سریعترین پیشرفتها را در این قرن داشته باشد.
ریس در مورد آینده اکتشافات فضایی معتقد است که تا پایان قرن بیستویک سفینههای کوچک بیسرنشین خواهند توانست سرتاسر منظومه شمسی را کاوش کنند وسایل روباتی به کار روی سیارهها مشغول شوند. او پیشبینی میکند که چین پیشگام مأموریتهای سرنشیندار فضایی در این قرن باشد چراکه هم منابع لازم را دارد و هم دولت کنترل زیادی بر اقتصاد دارد و میتواند ارادهاش در این زمینه را عملی کند. به نظر او شاید در آیندههای دورتر «پسا انسان» ها، انسانهای تغییر ژنتیکی یافته، به وجود آیند که برای زندگی در محیطهای بیگانه سازگار باشند یا ماشینهای دارای هوش انسانی که بتوانند از این حد هم فراتر بروند.
او در ادامه بهتفصیل بحث امکان وجود حیات بهخصوص حیات هوشمند در سایر نقاط کیهان را مطرح میکند و در پایان فصل به این پرسش پاسخ میدهد که آیا اخترشناسان میتوانند چشمانداز خاصی به علم و فلسفه عرضه کنند یا نه.
ریس فصل چهارم کتاب، «جهانی لجامگسیخته»- برگرفته از عنوان سخنرانی از آنتونی گیدنز جامعهشناسی بریتانیایی درباره جهانیسازی- را با یک مقایسه آغاز میکند.
یک ریاضیدان هندی (مانیندرا آگراوال) و دو دانشجویش در سال 2002 الگوریتمی را ابداع کردند که پس از گذاشتن آن روی اینترنت در مدتی کوتاه بحث درباره آن در مراکز عمده پژوهش جهان درگرفت و هنوز چهار سال نگذشته بود که این ریاضیدانان برنده چند جایزه معتبر ریاضیات شدند.
اما صدسال پیش، سرینیواسا رامانوجان، کارمند سادهای در بمبئی که فرمولهای ریاضیاش را برای ج اچ هاردی، استاد کالج ترینیتی در کمبریج میفرستاد، سرنوشت کاملاً متفاوتی داشت. گرچه هاردی توانست نبوغ رامانوجان را دریابد و امکان سفرش را به کمبریج فراهم کند، اما وضع بد سلامتی او باعث مرگ زودهنگامش در 32 سالگی شد و ارزش واقعی کارهای او دهها سال بعد شناخته شد.
ریس سپس تلاش میکند به این پرسش پاسخ دهد که چگونه میتوان در عصر شبکههای جهانی و جابهجایی دانشمندان به کانونهای علمی در کشورهای پیشرفته هم علم و نوآوری را بهینه کرد و هم منافع جهانیسازی را بهصورت دوجانبه میان کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه تقسیم کرد.
او در ادامه فصل گریزی به جامعهشناسی علم میزند که بحثهایی چون عوامل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بر پیشرفت و کار دانشمندان تأثیر میگذارند در آن مطرح میشود. ریس معتقد است که تشریک مساعی در امور علمی میتواند عمیقترین شکافهای سیاسی را برطرف کند و امیدوار است که دانشمندان بهعنوان شهروندان جهانی عمل کنند.
کتاب «از اینجا تا بینهایت» را میتوانید با ترجمه محمدابراهیم محجوب (نشر نی، 1395) به صورت کاغذی یا الکترونیکی بخوانید.
اطلاعیه هواشناسی: در شمال کشور منتظر سرما باشید
- اطلاعیه هواشناسی: در شمال کشور منتظر سرما باشید
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در اطلاعیه اداره کل هواشناسی کشور آمده است: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای هواشناسی، طی دو روز آینده برای اغلب مناطق کشوری جوی آرام پیش بینی میشود. امروز (پنجشنبه 28 شهریور) با توجه به افزایش سرعت باد بر روی کشور عراق، ظهور پدیده گردوخاک برای بخشهایی از خوزستان دور از انتظار نیست.
از بعدازظهر شنبه و طی روزهای یکشنبه و دوشنبه با نفوذ توده هوای خنک، ضمن کاهش محسوس دما در نوار شمالی، به ویژه سواحل شمالی و استان اردبیل بارش قابل ملاحظه باران و وزش باد رخ خواهد داد. کاهش دما طی روز یکشنبه در سواحل شمالی، استان اردبیل و خراسان شمالی را شاهد خواهیم بود و دما بین هفت تا 12 درجه است. دریای خزر نیز در این مدت مواج میشود.
در این اطلاعیه با اشاره به وضعیت آب و هوایی پایتخت طی دو روز آینده، آمده است: امروز (پنجشنبه 28 شهریور)، هوای تهران صاف، گاهی همراه با وزش باد پیش بینی میشود و دما بین 24 تا 36 درجه سانتیگراد متغیر است. همچنین فردا (جمعه، 29 شهریور) آسمان تهران صاف گاه همراه با وزش باد پیش بینی میشود و دمای هوا همانند روز پنجشنبه بین 24 تا 36 درجه سانتیگراد است.
47231
کلانتری: اقدامی مقابل کانونهای خارجی گرد و غبار نمیتوانیم انجام دهیم
- کلانتری: اقدامی مقابل کانونهای خارجی گرد و غبار نمیتوانیم انجام دهیم
عیسی کلانتری امروز پنجشنبه در حاشیه افتتاح چند طرح زیستمحیطی در مشهد با بیان اینکه در پیگیریهای انجام شده، کشورهای همسایه که دارای کانونهای گرد و غبار بوده و کشور ما را تحت تاثیر قرار میدهند تقاضای کمک مالی دارند، اظهارکرد: با توجه به اینکه ما به اندازه کافی درگیر گرد و غبار با منشا داخلی هستیم در حال حاضر از نظر منابع اعتباری نمیتوانیم به کشورهای همسایه کمک کنیم. امکان کمک به این کشورها از نظر فنی را داریم اما این امر برای آنان کافی نیست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هم اکنون کمکهایی به کشور عراق در زمینه مدیریت کانونهای گرد و غبار برای جلوگیری از تحت تاثیر قرار گرفتن کشور خود داریم، گفت: هنوز در کشورهایی مانند سوریه، سودان، عربستان و ترکمنستان که تحت تاثیر فعالیت کانونهای گرد و غبارشان هستیم کار جدی انجام نشده است.
وی درباره میزان خسارت محیط زیستی ناشی از توسعه صنایع در کشور نیز افزود: تاکنون محاسبهای در این زمینه انجام نشده و بنا داریم با عقد قرارداد با یکی از دانشگاههای کشور در این زمینه تحقیق جامع و کاملی انجام شود.
کلانتری در زمینه تعطیلی مدارس بر اثر آلودگی هوا در استان اظهار داشت: اختیار تصمیم گیری در این زمینه به استان و کمیته مربوطه واگذار شده است.
وی با اشاره به افزایش آتشسوزی در عرصههای محیط زیست نیز گفت: تجهیزات مورد نیاز در این زمینه را در حدی که بتوان اقدام موثر در مقابله با آتشسوزیهای بزرگ و گسترده انجام داد در اختیار نداریم ضمن اینکه هیج جای دنیا همه آتشسوزیها قابل کنترل نیست و سالانه چندین هزار هکتار از جنگلها و مناطق تحت حفاظت در آتش میسوزد. فرهنگسازی و ترویج آموزشهای زیستمحیطی در این زمینه باید بیش از گذشته جدی گرفته شود.
23231
.: Weblog Themes By Pichak :.