|
تولید برق از عرق بدن
- تولید برق از عرق بدن
آفتابنیوز :
تیمی از محققان فرانسوی و آمریکایی دستگاهی ابداع کردند که از عرق انسان برق تولید میکند.
به گزارش مدیکال دیلی، این دستگاه قطرات عرق را از سطح پوست جمعآوری کرده و با کاهش اکسیژن و اکسید کردن شکل یونی اسید لاکتیک موجود در عرق، ترکیبات آن را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
به گفته محققان دانشگاه گرونوبل فرانسه و دانشگاه سن دیگو آمریکا، نسخه کنونی این دستگاه میتواند به طور مستمر توان لازم را برای روشن شدن یک لامپ LED، تامین کند.
به این ترتیب فناوریهای پوشیدنی به زودی به کمک این ابزار جدید از شر باتریها برای تامین انرژی خود خلاص خواهند شد؛ ابزاری که به دلیل ساخته شدن از مواد با خاصیت کشسانی میتوان آن در هر جایی از بدن که مناسب باشد، مورد استفاده قرار داد.
آن طور که سازندگان این دستگاه میگویند، چنین ابزاری میتواند آینده فناوریهای پوشیدنی را تغییر دهد. استفاده از سوختهای زیستی، در این جا عرق انسان، برای تامین برق دستگاههای قابل حمل یک منبع انرژی قابل اعتماد و مقرون به صرفه است.
به گفته این تیم تحقیقاتی، استفاده از عرق به عنوان یک منبع انرژی همچنین میتواند به ساخت دستگاههای زیستی سازگار با محیطزیست منجر شود.
جزئیات بیشتر در اینباره در نشریه Advanced Functional Materials منتشر شده است.
هشدار نسبت به نگهداری حیوانات خطرناک /هیچ فکر کرده اید اگرمار و کروکودیل و شیر ، از خانه تان فرار کنند چه می شود؟
- هشدار نسبت به نگهداری حیوانات خطرناک /هیچ فکر کرده اید اگرمار و کروکودیل و شیر ، از خانه تان فرار کنند چه می شود؟
اینکه نسبت به حضور حیواناتی که سابقه همزیستی چندهزارساله با انسان را دارند، حساسیت وجود دارد؛ اما نسبت به نگهداری از حیواناتی که اساسا محصول سبک زندگی غربی هستند، واکنشی نشان داده نمیشود، جای تعجب دارد.
نگهداری از حیوانات وحشی نظیر شیر، کروکودیل، مار، خزندگان خاص و حیواناتی از این دست را نمیتوان از تجارت غیرقانونی حیات وحش در دنیا جدا دید.
گردش مالی تجارت غیرقانونی حیات وحش(IWT) به رقم باورناپذیر 23 میلیارد دلار میرسد. این تجارت سیاه به واسطه سود کلانی که دارد، همواره درصدد گسترش بازار خود است.
جهانیشدن و الگوگیری از سبک زندگی غربی باعث شده بسیاری از افراد نگهداری از این حیوانات را نشانه تفاخر بدانند. دراینمیان رسانه ملی در سالها با پخش فیلمها و سریالهایی که در آن کروکودیل و مار در خانه نگهداری میشدند، در تبلیغ این مسئله نقش داشته است. ضعف قانون و بیپولی سازمان حفاظت محیط زیست یکی دیگر از عواملی است که باعث شده این سازمان نتواند برخورد مؤثری با دارندگان و فروشندگان این حیوانات داشته باشد.
آن اندک حیوانات ضبطشده از متخلفان هم جا و پولی برای نگهداریشان وجود ندارد. وجود فضای مجازی و سهولت در خرید و فروش این حیوانات نقش بسیار مهمی در گسترش استفاده از این حیوانات داشته است. شوربختانه درحالحاضر همه مدل حیوانی را در فضای مجازی میتوان پیدا کرد و خرید. یکی دیگر از دلایل زیادشدن نگهداری از حیوانات خاص و وحشی، عدم نظارت بر مراکزی نظیر باغوحشهاست که این حیوانات در آنجا زاد و ولد میکنند و حیوانات تولیدشده به خارج از باغ وحش فروخته میشوند. همچنین جدیدا برخی از مراکز نگهداری از حیوانات با انتشار فیلمهایی از بازی و ارتباط نزدیک بازدیدکنندگان یا عوامل باغ وحش با حیوانات به اشتباه بر رام و بیخطربودن ارتباط انسان و حیوانات وحشی دامن میزنند.
هرچند این حیوانات با مبالغ نسبتا زیاد خرید و فروش میشوند؛ اما عموما سرنوشت خوبی ندارند و به دلیل هزینه بالای نگهداری و عدم تخصص لازم دامپزشکان برای درمان آنها و شرایط سخت نگهداری پس از مدتی مورد بیتوجهی قرار میگیرند. همین مسئله باعث شده که احتمال رهاسازی آنها در طبیعت افزایش پیدا کند. ازآنجاییکه بسیاری از این حیوانات جزء گونههای غیربومی ایران هستند، رهاسازی آنها در طبیعت می تواند فاجعهبار باشد. همچنین احتمال فرار حیوانات وحشی نگهداریشده در اماکن خصوصی همیشه وجود دارد. در چنین شرایطی امکان حمله و ایجاد مشکل برای شهروندان نیز وجود دارد.
با توجه به شرایط گفتهشده جا دارد دوستداران حیوانات و دستگاههای حکومتی مسئول با وسواس بیشتری به این مسئله ورود کنند و جلوی گسترش این رفتار غلط را بگیرند.23302
بررسی 186 برابر سریعتر ام.آر.آی قلب با کمک هوش مصنوعی
- بررسی 186 برابر سریعتر ام.آر.آی قلب با کمک هوش مصنوعی
آفتابنیوز :
هنگامی که صحبت از خواندن نتایج اسکن ام.آر.آی میشود معمولا یاد برخی اشتباهات در خواندن آنها میافتیم اما مطالعه اخیر پژوهشگران نشان میدهد استفاده از هوش مصنوعی می تواند نه تنها این خطاهای انسانی را کاهش دهد بلکه سرعت خواندن آنها را نیز 186 برابر افزایش داده و علاوه بر آن دقت تشخیص نیز به همان میزان بالا میرود.
مطالعه اخیر پژوهشگران که در مجله "Cardiovascular Imaging" منتشر شد، نشان میدهد که تجزیه و تحلیل عملکرد قلب در اسکنهای ام.آر.آی قلب به طور معمول حدود 13 دقیقه برای یک پزشک به طول میانجامد اما بنابراین مطالعه با استفاده از هوش مصنوعی، امکان تجزیه و تحلیل اسکنها در حداقل چهار ثانیه فراهم میشود.
"شارلوت منیستی"(Charlotte Manisty) پژوهشگر این مطالعه طی بیانیهای گفت: کیفیت تصویری که از ام.آر.آی قلب به دست ما میرسد بینظیر و خوب است اما باز هم با این حال تجزیه و تحلیل آن کمی زمان میبرد حال با استفاده از هوش مصنوعی این مشکل حل شده است و در کمترین زمان میتوان این اسکنها را تجزیه و تحلیل کرد.
از آنجا که در طول روز برخی پزشکان میبایست تعداد زیادی اسکن را مورد بررسی قرار داده و بخوانند هوش مصنوعی میتواند دستیار خوبی برای آنها باشد و به آنها در خواندن اسکن کمک شایانی کند. علاوه بر خواندن سریع اسکنها، هوش مصنوعی همچنین دقیقتر از پزشکان اسکنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد و این موضوع بسیار مهم است.
منیستی در ادامه افزود: ما طی این مطالعه با بررسیهایی که انجام دادیم دریافتیم برخی اشتباهات در تجزیه و تحلیل اسکنهای ام.آر.آی قلب توسط برخی پزشکان رخ داده است که اکنون با آمدن هوش مصنوعی خطای انسانی کاهش مییابد.
دانشمندان طی این مطالعه از هوش مصنوعی شبکه عصبی یادگیری ماشین برای خواندن اسکن ام.آر.آی قلب تقریباً 600 بیمار استفاده کردند و سپس تشخیص آن را با تشخیص پزشکان مقایسه کردند. یافتههای محققان نشان داد که دقت هوش مصنوعی و خواندن آن در اسکن بیماران نه تنها بهتر است بلکه بسیار سریعتر از پزشکان است.
کودکانمان را با «چرا» تربیت کنیم یا با «چگونه»؟
- کودکانمان را با «چرا» تربیت کنیم یا با «چگونه»؟
این جمله در ابتدا اصلا به نظرم منطقی نیامد و فقط گوشه ذهنم باقی ماند تا این که تو یکی از کتابهای انگیزشی "رابینز" او هم به این موضوع این گونه اشاره کرده بود که "چگونه میتوانم به ملتها برای مبارزه با رکود مالی کمک کنم؟" یا "چگونه میتوانم آنها را پر از انرژی کنم؟" این جملات با آن سوال اولی که هوسرل در ذهمنم ایجاد کرده بود، سبب شد فرآیندی را در کلاسهای خود برای ترغیب دانشآموزان به واکاوی معضلات اجتماعی آغاز کنم. برای مثال خروجی و پیامدهای بررسیهایی که مثلا "چرا در کشور ما، ملت سر جای پارک با هم تا سر حد مرگ درگیر میشوند؟" توسط دانشآموزان فقط همراه با تخریب شخصیت، فهم نادرست از تاریخ، مملو از انرژیهای منفی، پاک کردن صورت مسئله و بیان علتهایی بود که در گذشته بسیار پررنگ بوده است. باید دقت کرد که در نهایت وقتی با این جوابها روبهرو میشویم، لاجرم قانع هم میشویم و حداکثر یک افسوس میخوریم و خلاص!
اما وقتی همین سوال را با "چگونه سر جای پارک دعوا نکنیم؟" مطرح کردم، علاوه بر اینکه جوابها بسیار متنوعتر و معقولتر و همراه با فهم صحیحتری گردآوری شد، شاهد این موضوع بودم که اتفاقا دانشآموزان برای حل مسئله اینچنینی نیز راهحلهای عملی، اجتماعی و فرهنگی کمسابقهای را مطرح کرده بودند، و در واقع ضمن عدم پذیرش راحت و خفتبار چنین پیامدهایی، بهدرستی، شروع به اصلاح خود و خانواده و جامعه خود -بهواسطه راهکارهایی که ارائه داده بودند- نمودند.
در روش اول در بهترین شرایط ما تنها به دلایل ناتوانی خود پی خواهیم برد که اتفاقا همراه با ناامیدی و یاس و ترس و عدم اصلاح خواهد بود. چرا، چون ذهن بشر به دنبال دلایل و نتایجی است که در تاریخ ماندگار شده و به راحتی خود را با آن منطبق میکند و این یعنی ذهن بشر موجودی "تجربهگرا"ست و در زمانی که پدیده را تجربه میکند آن چه را در مغزش ثبت میشود در مقابل تجربههای جدید قرار میدهد. یعنی جواب تمام سوالاتی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته بشری موجود است.
اما در روش دوم که کار با "چگونه" آغاز میشود، علاوه بر پاسخ به چرایی موضوع، راهکارهای عملی برای برونرفت از آن و یا در واقعیتبخشی به آن است و چه بسا تمام پاسخها در گذشته موجود نباشد. هرچند چنین پاسخهایی ساده نخواهند بود و نیاز به واکاوی و آزمون و خطا و تحقیق بسیار بیشتری دارند، اما به همان اندازه تاثیرگذارتر، اصلاحکنندهتر و ماندگارتر خواهند بود و جالبتر این که به راحتی میتوانند، شکستها را به پیروزی تبدیل کنند. این پاسخها همواره عملی هستند و همراه خود راهکار ارائه میکنند و قابل سنجش و ارزشگذاری دقیق و علمی هستند.
توصیه میکنم برای تربیت فرزندان و اغنای ذهن پر از انرژی آنها، سوالات مهم زندگی را با متد هوسرل پیش ببریم، به فرزندانمان بیاموزیم تا "چگونه"ها را کشف کنند و از "چرا"ها فاصله بگیرند.
* پژوهشگر و مدرس دانشگاه
پرآوازهترین سوگواره عاشورا در طول تاریخ
- پرآوازهترین سوگواره عاشورا در طول تاریخ
میرجلالالدین کزازی، شاهنامهپژوه و از چهرههای ماندگار فرهنگ و ادب ایران به مناسبت عاشورای حسینی درباره اشعار آئینی و عاشورایی در ادب فارسی گفت: پیشینه ادب آئینی در ایران به روزگاران کهن باز میگردد. ریشهها و خاستگاههای آن را میتوانیم در نامه مینوی و باستانی ایران یعنی «اوستا» بجوییم، بهویژه در بخشی از اوستا که «گشتها» نامیده میشود و هر گشت چکامهای است بلند، در ستایش یکی از ایزدان و مینویان کهن ایرانی. در ایران پس از اسلام هم اینطور بوده است و برجستهترین نمونه در آن، سرودههایی است که درباره پیشوای سومین شیعیان، در پیوست آمده است. پیشینه این سوگسرودههای آئینی نیز در زبان و ادب فارسی دیرینه است.
او ادامه داد: یک نمونه، چامه یا قصیدهای از «کسایی مروزی» است، که آغازینه این چامه، یا بخش غزلواره آن، آوازهای بلند یافته بوده است. چند سال پیش دنباله این چامه نیز در برنوشتهای یافته آمد؛ روشن شد که این چامه به راستی سوگسرودی است در دریغ و اندوه این پیشوای نامبردار شیعی؛ اما اینگونه از ادب آئینی، بهویژه در روزگار صفویان روایی بسیاری یافت، زیرا پادشاهان صفوی آن را بسیار گرامی میداشتند و سوگسرایان را ارج مینهادند. شناختهترین و پرآوازهترین سوگسروده در این روزگار، که کمابیش همه ایرانیان با آن آشنایی دارند، ترکیببند محتشم کاشانی است با این مطلع: «باز این چه شورش است...»، که کاربردی فراگیر و نمادگونه یافته است، در روزهای سوگ عاشورایی آن را بر در و دیوار شهرهای ایران نگاشته میبینیم.
57243
.: Weblog Themes By Pichak :.